dimarts, 5 de maig del 2009

PROJECTE COMENIUS. L'EUROPA DE LES CIUTATS

Aquesta setmana de maig ens visitaran alguns dels professors de Patras (Grècia) i Izmit (Turquia) amb els que durant dos anys el nostre IES ha estat treballant el Projecte Comenius : L’Europa de les ciutats.
Aquest projecte internacional, que té com objectiu reforçar la dimensió europea a les aules, finalitza enguany i tots els que hem participat en ell hem gaudit d’una experiència molt enriquidora.
Els alumnes han treballat materials que ens han aportat aquests dos països i han pogut aprofundir en dues cultures alhora molt diferents i molt properes a la nostra.
Els professors no només hem fet bons amics i hem gaudit dels viatges, sinó que hem hagut d’estudiar idiomes per poder entendre’ns (encara que a cops hem utilitzat bastant la mímica) i d’adaptar a les nostres assignatures els materials elaborats pels altres instituts i crear les nostres pròpies aportacions perquè tant grecs com turcs coneguessin aspectes de la nostra cultura.
I finalment el Centre amb tot el claustre ens ha recolzat i animat a demanar un altre Comenius, que esperem sigui tan profitós com aquest.

Aquí teniu una petita mostra d’alumnes grecs cantant la cançó de bressol d’Antoni Rodríguez Sabanés Cançó de bres per a una princesa negra lullabies.wmv