dissabte, 30 de gener del 2010

MÚSIC del MES. METRO & DEJOTA SOYEZ

Gràcies a l’activitat Músic del Mes, Metro & Dejota Soyez van visitar el nostre IES i ens van introduir dins el moviment del hip-hop. Us faig un petit resum de la seva trajectòria i alguns links on podreu escoltar algunes de les seves creacions, així com les fotos que vaig realitzar de l'activitat.
Metro & Dejota Soyez Es donen a conèixer amb el grup de hip-hop Geronación, amb el que graven 6 discos i es converteixen en un referent d’aquest estil a Catalunya i la resta de l’Estat. Al 1996 creen Latecnika (banda de petit format) amb la que treballen nous textos, videoclips i una línia de pensament diferent que els portarà a la dissolució de Geronación, ara combinen el català i el castellà i un nou disc en català per proper any.
El col·lectiu independent de crítics de hip-hop els ha considerat el millor grup d’aquest estil al 2008. També participen en un projecte per impulsar el rap català a les escoles, Hip-hop.cat.
Discografia: Pa’representar (1993), Guerrilla MC’s (1997), En el sitio (1999), El zulo (2002), Superhéroes del underground (amb el tema Les vaques) (2004), Amor material (2008), Nueva escuela (previst 2009).

3 comentaris:

Mercè ha dit...

Tot el que sigui portar música en viu dins l’aula, i poder escoltar a través dels seus creadors el perquè, el com i quan van escollir com a professió el món de la música té l’èxit assegurat. Hauríeu d’haver vist la cara de sorpresa dels alumnes de 3r i 4r d’ESO en entrar a l’aula de música i trobar-se amb Metro & Dejota Soyez amb tots els seus estris de DJ a sobre de la taula.

L’activitat ens va introduir al moviment del hip-hop i a totes les seves manifestacions artístiques amb un llenguatge que molts cops anava rapeat. Els alumnes no s’esperaven els coneixements històrics i socials de Metro que per il·lustrar la seva explicació va venir acompanyat de revistes dignes de col·leccionista.

L’activitat es va completar amb alguns moviments que acompanyaven les primeres rimes, comentaris musicals de les bases rítmiques i la importància del DJ. L’ambient que van saber crear va propiciar que algun alumne s’atrevís a participar en el mini concert que ens van brindar. Activitats com aquesta ajuden als adolescents a comprendre que per viure del món de la música també és necessari molt d’esforç. Naturalment a tots ens van quedar ganes de tornar-ho a repetir i poder crear el nostre rap.
Mercè Aranda

Mercè ha dit...

La passada activitat que vam fer a l’aula de música sobre hip-hop no va estar gens malament, ja que no era només escoltar música com una activitat normal i corrent, i els nois que van venir tenien un coneixement d’aquesta música i la seva història. També ens van explicar com ho havien viscut els nois de l’època en que es va originar aquest nou estil musical...
Apart els nois que van venir eren molt simpàtics i agradables i el D.J. ens va deixar tocar els discos o plats.

Miriam Roma 3r A

Mercè ha dit...

Mes gustó la charla que vinieron a dar a mi clase, charla sobre la historia del hip-hop, como nació que elementos principales tiene entre miles. Metro, cantante de rap nos explicó todo sobre el rap, nos improvisó, cantó un tema suyo y me hizo salir a cantar con él, al principio me daba vergüenza, pero después ya no.

Borja Romero 3r C