dimecres, 16 de juliol del 2008

COMENIUS. MOMPOU

El nostre IES està participant dins el Projecte Comenius l’Europa de les ciutats. Des de l’àmbit musical coneixerem els espais més representatius en els que es desenvolupa el fet musical a la nostra ciutat, compositors catalans i algunes obres tant clàssiques com populars.

Alguns d’aquest espais són: El Conservatori del Liceu on han estudiat molts músics importants, el Liceu que està lligat a la tradició operística, el Palau de la Música amb decoració que ens mostra la importància de la cançó popular a la música Catalana, l’Auditori seu actual de l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), de l’OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya) i del Museu de la Música amb una gran col•lecció de instruments.

Durant el curs 2007-08 ens vam centrar en el Conservatori del Liceu (1837) on alguns dels compositors, directors i músics catalans més importants van estudiar o van impartir classes, com Pau Casals, Frederic Mompou, Montserrat Caballé, Victoria dels Angels, Josep Carreras, etc.

Vam escollir una preciosa nadala de Frederic Mompou que els nostres estudiants van interpretat al Concert de Nadal 2007 i que els alumnes del Crèdit variable de 2n Òpera a secundària van enregistrar acompanyats per companys d’altres cursos, interpretació que podeu veure a continuació.



Els alumnes dels cursos de 1r, han buscat informació sobre Mompu, biografia, obres i estil, fotografies i algunes frases en les que el compositor ens parla de la seva música.
Aquesta informació ens va ajudar en l’estudi i interpretació de la Nadala: Mira quina resplandor, els alumnes de 1r han arribat a les següents conclusions:
- Era molt tímid.
- Estava influenciat pel so de les campanes perquè havia treballat en una fabrica de campanes i aquest record apareix en el so de l’acompanyament del piano.
- La seva obra té un so molt íntim.


Els alumnes van fer un pòster amb la seva biografia, obres, fotografies i comentaris. Podeu veure fotografies d'aquest treball clicant el següent enllaç.
També podeu veure fotos del Concert de Nadal, on vam cantar la Nadala Mira quina resplandor de Mompou.