dimarts, 15 de juliol del 2008

ÒPERA A SECUNDARIA

Amb l’objectiu d’apropar als nostres alumnes al mon de l’òpera, el departament de Música ha realitzat aquest curs 2007-08 dues activitats. La primera ha estat destinada als alumnes de 1er d’ESO que van assistir a l’audició de l’òpera de Hans Krasá, Brundibar, obra en la que van participar com a cor alumnes del crèdit variable de 2n.
El públic assistent de 1r d’ESO va poder gaudir d’una òpera muntada per professionals de l’espectacle. I els nois /ies que hi van participar van veure recompensats els seus esforços, vivint des de dins tot el procés creatiu d’una obra que molts cops ens passa desapercebut: l’assaig general, els intèrprets darrera l’escenari, la directora, els músics, tècnics... i sobretot molts nervis.
Abandonar la comoditat de la butaca, pujar a l’escenari i cantar les parts corals és l’objectiu d’aquesta activitat educativa organitzada per el Gran Teatre del Liceu, l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona i La Jove Orquestra de Catalunya.
Ara podeu veure un petit reportatge de l’activitat des del assaigs fins a la representació.
Les fotos de l’actuació són de companys de l’IES Badalona VII que van cantar amb nosaltres.
I si voleu més informació sobre l’obra podeu consultar aquesta web.

Aquest és el quart any que l’IES Numància participa en l’activitat : Òpera a secundaria i com que en anys anteriors no teníem aquest bloc també us he penjat fotos de les dues representacions de Lisístrata, una adaptació lliure de l’obra d’Aristòfanes, amb música de Albert Carbonell.

A la segona experiència operística van assistir alumnes de Batxillerat i alguns de 4rt d’ESO que van poder gaudir d’un assaig general de La Cenerentola de G. Rossini. Aquesta peça ens va sorprendre a tots tant per la música, la interpretació, el muntatge, l’espai...van fer que tots plegats sortíssim amb ganes de tornar el curs vinent a escoltar una nova òpera.
Si voleu informació sobre aquesta obra només heu d’entrar en aquesta web del Liceu


Mercè Aranda