diumenge, 7 de març del 2010

LA VEU. BOBBY McFERRIN

Hem estat treballant el tema de la veu, fisiologia i elements que intervenen en la producció del so, classificació de la veu, cants d’altres cultures (quina us va agradar més, el jodler o el cant diatònic de Mongòlia ?) i agrupacions vocals. Dintre d'uns dies trobareu al blog algunes de les cançons que interpretarem aquest trimestre però ara us deixo unes audicions per que pugueu escoltar alguns dels sons que aquest instrument ens permet fer.
En aquesta primera peça de Bobby McFerrin heu de dir quins instruments podem escoltar, bateria, corda, vent???????

Bobby McFerrin és un músic que moltes vegades canta a capella amb influències de Jazz, director d’orquestra ha col·laborat amb músics de renom i moltes de les seves cançons com Don't Worry Be Happy segur que les coneixeu. La seva veu avarca una amplia tessitura, 4 octaves, amb ella crea efectes de so com un baix que fa colpejant suaument el seu pit mentre canta. Us deixo alguna de les seves peces.

  • En el World Science Festival (2009) demostra el poder de l'escala Pentatònica.
  • Fixeu-vos com interpreta a Bach (Air)



El Beat Box és una tècnica de fer diferents sons ( bases rítmiques) amb la boca, la podem trobar per exemple en el rap o amb cantants com Björk aquest és el exemple que us deixo on podem escoltar la bateria i el baix.